سرعت اینترنت لازم برای ایرانی ها چقدر است؟

ساخت وبلاگ

امروز تصور آن روزها بسیار سخت است. اینترنت روی گوشی موبایل با سرعتی بسیار بیشتر از آن زمان وجود دارد و همه جا به آن دسترسی داریم.

به گزارش صبحانه،  سرعت اینترنت از آن دست چیزهایی است که همیشه در موردشان اعتراض وجود داشته و به نظر می‌رسد نه تنها ایرانیان بلکه تمام مردم دنیا به هر سرعتی دسترسی داشته باشند راضی نخواهند بود و سرعت بیشتری می‌خواهند. اما چه سرعتی برای بهترین تجربه از اینترنت لازم داریم؟ جواب این سوال را در این مقاله به شما خواهیم گفت.به خوبی زمانی را که به اینترنت دایال آپ متصل می‌شدیم به خاطر می‌آوریم. در نوجوانی ما تنها راه ارتباطی با دنیای مجازی اینترنت 56K بود که با یوزرنیم و پسوردی که از دکه‌های روزنامه‌فروشی خریداری می‌کردیم به آن متصل می‌شدیم. زمانی که به اینترنت متصل می‌شدیم خط تلفن مشغول می‌شد و نه کسی می‌توانست با ما تماس تلفنی برقرار کند و نه ما می‌توانستیم به کسی زنگ بزنیم و حتی نام شبکه وای فای را نشنیده بودیم. زمانی هم که مادر می‌خواست به کسی زنگ بزند جمله «اینترنت را قطع کن» با صدای بلند به گوش می‌رسید!

امروز تصور آن روزها بسیار سخت است. اینترنت روی گوشی موبایل با سرعتی بسیار بیشتر از آن زمان وجود دارد و همه جا به آن دسترسی داریم. اما سوالی که امروز درگیر آنیم این است: چه میزان سرعت اینترنت برای ما کافی است؟

تا قبل از ارائه اینترنت 4G توسط اپراتورهای موبایلی تقریبا همه از سرعت اینترنت شکایت داشتند. ISP ها هم در این بین سرعت خوبی ارائه نمی‌دادند. اما ناگهان همه چیز تغییر کرد و با ورود LTE تصور ما از اینترنت سرعت بالا به حقیقت مبدل شد. در حال حاضر LTE در بیشتر مناطق سرعتی حدود 30 تا 50 مگابیت برثانیه ارائه می‌کند. ISP ها نیز برای کاربران خانگی سرعتی حدود 16 مگابیت بر ثانیه ارائه می‌کنند.همان طور که مشاهده می‌کنید، سرعت اینترنت امروزی کشور ما بسیار بهتر از سال‌هایی است که ما نوجوان بودیم، اما با این حال از بسیاری کشورهای دیگر عقب‌تریم.

برای پاسخ به این سوال که چه میزان سرعتی برای ما کافی است اول باید به این سوال پاسخ دهیم که چه کارهایی با اینترنت انجام می‌دهیم و این کارها چه سرعتی نیاز دارند و از همه مهم‌تر اینترنت چه سرعتی را پشتیبانی می‌کند.

بیشتر کاربران در ایران از اینترنت برای باز کردن صفحات وب، کار کردن با شبکه‌های اجتماعی و تماشای ویدئو از سرورهای داخلی استفاده می‌کنند. اگرچه تعداد کاربرانی که از سرورهای خارجی برای تماشای ویدئو استفاده می‌کنند کم نیست، درمجموع درصد کمی از کاربران را تشکیل می‌دهند.

برای باز کردن صفحات وب و کار کردن با شبکه‌های اجتماعی سرعت 50 مگابیت بر ثانیه کافی به نظر می‌رسد. برای مشاهده ویدئو از سرورهای داخلی با کیفیت HD و Full HD هم به نظر می‌آید این سرعت کفایت کند. اما اگر هدف دیدن ویدئو از سرورهای خارجی باشد، به طور حتم این سرعت کافی نیست.

در برخی کشورها اینترنت با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه عرضه می‌شود. ما ابتدا به این موضوع حسادت می‌کردیم، اما بعد از کمی بررسی به این نتیجه رسیدیم که قطعا این سرعت با سرعت 100 مگابیت برثانیه تفاوتی ندارد؛ تنها تفاوت این است که کاربر برای آپلود وقت کمتری صرف می‌کند. با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه شما می‌توانید ویدئوی 4K را بدون وقفه تماشا کنید و با بالاترین سرعت صفحات وب را باز کنید. در ضمن بسیاری از سرورها قابلیت دانلود با سرعت بالاتر از این را فراهم نمی‌کنند و بسیاری از روترها نیز امکان ارسال و دریافت دیتا با این سرعت را ندارند.

با سرعت کنونی در ایران حتی از سرورهای خارجی ویدئوی HD بدون وقفه پخش می‌شود و کاربر را به زحمت نمی‌اندازد، اما برای پخش ویدئو به صورت Full HD به خصوص از سرورهای خارجی به سرعت بیشتری نیاز است. به نظر می‌رسد که تا 100 مگابیت برثانیه کافی خواهد بود و بیشتر فضای اینترنت مانند سرورهای میزبان وب برای سرعت‌های بیشتر از این بهینه نشده‌اند.

جمع‌بندی

به نظر ما اگر بتوانیم در ایران اینترنت 100 مگابیت بر ثانیه (البته واقعی!) داشته باشیم، می‌توانیم خودمان را با دیگر نقاط دنیا مقایسه کنیم و هیچ مشکلی برای استفاده از اینترنت نداشته باشیم. در حال حاضر سرعتی که اپراتورهای موبایلی روی شبکه های LTE خودشان ارائه می‌کنند کار حدود 95 درصد کاربران را راه می‌اندازد و برای آن دسته که تمایل دارند ویدئوی Full HD یا 4K روی دیوایسشان مشاهده کنند سرعت 100 مگابیت بر ثانیه کفایت می‌کند.

به نظر شما چه سرعتی برای اینترنت ایران کافی است؟

فنون اتصالات ...
ما را در سایت فنون اتصالات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان fonoon بازدید : 173 تاريخ : چهارشنبه 6 مرداد 1395 ساعت: 2:48